Elena merge mai departe

Posted by eduardvasilache pe 30/04/2009

Dragostea pentru politică a Elenei Băsescu vine din prezenţa permanentă a spiritului de competiţie, şi ea nu încearcă să conducă ci să reprezinte tinerii. “Îmi place politica pentru că aici există în permanenţă un învingător şi un învins. Nu vreau să conduc ci sper să reprezint mai bine tinerii”, a explicat Elena într-un interviu în exclusivitate pentru Antena1Elena Băsescu are o cotă electorală cât PNL şi UDMR la un loc. Aceasta este concluzia sondajului Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding, realizat telefonic în primele ore de la demisia fiicei preşedintelui din PD-L. În cursa alegerilor pentru Parlamentul European conduce PD-L cu 35%, urmat de Alianţa PSD+PC cu 30% şi Elena Băsescu cu 16%. sursa: antena3

Elena Băsescu a arătat încă o dată cartonaşul roşu celor care au încercat să o faulteze.

Dupa toată agitaţia din presă şi a unor din societatea civilă începusem să cred că Elena Băsescu a devenit un pericol public. “Românii sunt indignaţi, alţii de-a dreptul revoltaţi” – scria Suomen Kuvalehti. Eu nu am văzut pe stradă români indignaţi că Elena Băsescu va candida la Europarlamentare. Nu s-a plâns niciun vecin de bloc, nicio persoană cu care am discutat nu s-a arătat revoltată Problemele românilor sunt altele, au nevoie de pensii mai mari, de străzi asfaltate, de locuri de muncă, de medicamente. Presa poate să pună i n continuare etichete, să critice, să analizeze si să încerce să formeze un curent anti Băsescu, dar nu face decât să trezească oamenii din pasivitate. Parcă s-a creat în România un curent de a distruge incă din faşă orice idee, proiect politic sau persoana care doreste să se implice.

De ce nu reflecta presa si actiuni pozitive, de ce tese numai povesti negative? Da, stiu raspunsul – astfel de povesti vind mai bine, asta cer cetateanii, la drame se uita romanii. Asa imi ziceam si eu ca avem posturile TV care le meritam. Dar sunt persoane care vor sa fie informate corect, vad dincolo de aparente si de sticla ecranului TV.
Azi a venit la mine la birou un domn de vreo 60 ani si m-a intrebat unde poate semna pentru a o sustine pe Elena Basescu. Mi-a zis ca e nedrept ce ii se intampla si abia cand a vazut emisiunea cu Traian Basescu a aflat ce studii are Elena si ca este deja stagiar la Parlamentul European. Era suparat pentru ca desi avea spijinul PDL si a organizatiei de tineret a fost nevoita sa-si dea demisia si sa candideze ca independent. M-a intrebat de ce presa nu prezinta realizarile ei, de ce nu vorbeste despre studiile care le are, de ce nu prezinta o zi de lucru a ei in parlament. Mi-a lasat numarul de telefon si m-a rugat sa-l sun cand am listele si sa ii dau si dumnealui un exemplar ca sa adune semnaturi pentru Elena. Sunt convinsa ca e doar un exemplu, mai sunt multe persoane care gandesc la fel.
Ieri, Elena Basescu a arat inca o data cartonasul rosu celor care au incercat sa o faulteze. Decizia ei de a nu se ascunde in spatele unei liste era singura solutie de a pune punct atacurilor din presa, sunt convinsa ca tot se vor mai gasi comentarii de facut, dar nu vor mai fi atat de dure ca inainte. Prin gestul ei a reusit sa trezeasca in oameni simtul civic care pentru multi era dat in uitare. A strange 10.000 de semnaturi este mult mai usor decat sa stai sa incasezi lovitura dupa lovitura in mass-media, intodeauna cei care au avut curajul sa iasa pe strada si sa discute cu oamenii au avut de castigat. Bravo, Elena!

Andreea Stoleru-OTPDL Iasi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: